Campionat 2016-2017

Translate

duminică, 27 noiembrie 2011

Arbitrajul - un plus in sezonul actual

Mereu am considerat ca arbitrii trebuie sa fie cei ce prin actiunile lor , sa imbunatateasca jocul , viteza si atitudinea jucatorilor din teren , fara a influenta cu mult rezultatul.
 Noul sezon din liga a V a , caci despre el putem vorbi , aduce zic eu o noua imagine asupra arbitrilor. Desi mai echilibrat  ca niciodata , acest tur de campionat , a dus foarte putine comentarii la adresa arbitrilor , cea ce inseamna ca suntem pe drumul cel bun.
 Daca ne gandim  ca , pana la urma , fortbalul e doar un joc , si ca acesti tineri arbitrii , trebuie sa creasca , sa prinda incredere, e de laudat usorul schimb de genartii care a aparut, si este util sa le dam incredere celor tineri sa se dezvolte .
 Exista terenuri pe care , este greu pentru un arbitru sa se desfasoare, terenuri ca cel de la Cotesti , Vladesti si de ce nu de la Cetateni, terenuri unde publicul , dar mai ales in cazul primului , jucatorii , creeaza o presiune deosebita asupra celor ce arbitreaza. Implicit , calitatea arbitrajului scade , dar , le si cladeste celor implicati o oarecare pregatire , ceea ce intr-un fel e benefic , atat timp cat ei pot rezista la stres.
 Desi Lerestiul se afla pe un loc destul de jos in clasament , si a a pierdut multe puncte din usoare greseli de arbitraj ( la Cotesti ,la Vladesti, cu Schitu acasa), ar trebui ca noi , jucatorii , se ne ocupam de jocul nostru , de calitatea fotbalului ( despre care vom vorbi ina lata postare) si sa ii lasam pe cei din arbitraj , sa incerce sa isi faca treaba , caci , pana la urma , si ei pot gresi , la fel de usor cum o facem noi.
 Astept pareri si impresii , despre cine credeti voi ca este cel mai bun si de viitor arbitru din aceasta liga!

14 comentarii:

  1. Avrigeanu este un bun arbitru. La fel de obiectiv, din Muscel vorbesc , este Belega . La polul opus Bodea...

    RăspundețiȘtergere
  2. si eu sunt de acord, Belega ramane un tanar de perspectiva , dar ca sa faca pasul mai sus ii trebuie un pic mai multa determinare, e inca mic . Avrigeanu e copt , stie jocul se vede. Ca ei mai sunt cativa care fac o figura buna. Bodea e probabil cel mai slab , aici sunt de acord!

    RăspundețiȘtergere
  3. Bodea este slabut , dar sunt cativa smecheri de la Pitesti care i-si bat joc de noi prin modul lor de a arbitra.

    RăspundețiȘtergere
  4. Dar observatorii... Ce parere aveti ?

    RăspundețiȘtergere
  5. observatorii sunt buni ,stiu jocul ,mai ales cuta

    RăspundețiȘtergere
  6. Rolul observatorului este de a nota evolutia arbitrilor si de a ii indruma , supervizand organizatoric arbitrajul. Buni sunt atunci cand , la randul lor , noteaza corect in raportul de arbitraj , evolutia celor 3 arbitrii. Cred ca majoritatea sunt OK , cei tineri gen Cuta junior , Ciprian Neculaescu , fosti arbitrii dar si jucatori , se descurca bine , alaturi de altii cu multa experienta , ca si Bebe Postoaca , Petre Dragomirescu. La nivelul asta , influenta observatorilor este minima vis-a vis de joc , dar poate fi importanta vis a vis de eventuale probleme ( scandaluri , spectatori in teren , etc).

    RăspundețiȘtergere
  7. Daca arbitri nu sunt opriti de la delegari inseamna ca sunt notati cu note bune de catre observatori, chiar atunci cand arbitreaza prost. Vezi Bodea care arbitreaza prost mereu.

    RăspundețiȘtergere
  8. dar de domnul observator irimia ce parere aveti,eu cred ca este cel mai bun dintre cei tineri cat si din cei batrani.

    RăspundețiȘtergere
  9. no1. eu nu mi aduc aminte sa fi gresit arbitrul impotriva voastra la meciul cu schitu, in plus tu vorbesti din spusele altora ca nu ai fost.

    RăspundețiȘtergere
  10. Romel, asa e , nu am fost , pot spune doar ce am auzit , daca gresesc imi cer scuze..

    RăspundețiȘtergere
  11. si eu imi cer scuze daca nu mi aduc aminte vreo faza la care a gresit arbitrul grav, ca greseli mici sunt peste tot.

    RăspundețiȘtergere
  12. nu am pus infrangerile pe seama arbitrilor , dar ele cu siguranta pot influenta. Cand vezi greselile din liga 1 , sa stii , ca arbitrajul nostru e super! Altfel , ideea de baza este ca arbitrajul a fost pozitiv si nu a influentat clasamentul!

    RăspundețiȘtergere
  13. cand arbitrul muta o lovitura de la 18m in caru si acorda penalti, acesta fiind singurul gol al partidei, se numeste ca a influentat rezultatul si implicit si clasamentul. Primele doua echipe au si puncte castigate cu ajutorul arbitrilor forte buni de la Pitesti, de asemenea Cotestiul aici fiind vorba de frica fata de acel individ care numai fotbalist nu se poate numii.

    RăspundețiȘtergere

Fotbalul? Distractie!!!!!!!!!

 E Fotbal!

Distractia noastra ,jucatori sau spectatori, in lipsa sau impreuna cu alte vicii.

 E placerea de a juca si a lupta,  placere ce trece peste frig , ploi , julituri , lovituri. 

E placerea de a lupta impreuna pentru a demonstra ca ( mai) poti si ca esti competitiv .

E placerea de a bea o bere , a comenta , a glumi si a injura atunci cand e cazul. 

 E placerea de a fi cu prietenii in fiecare duminica, departe de problemele cotidiene, 

 E placerea de a fi privit de cateva zeci de oameni , de a fi hulit sau admirat si de a incerca sa surprinzi.

 E distractia noastra saptamanala , in ciuda tuturor, ignorand varsta, oboseala sau nevasta.



 E Fotbal!