Campionat 2016-2017

Translate

duminică, 27 februarie 2011

Eternele noroaie mioritice.


Apa imi trece prin par , si simt o senzatie de frig si greata. Deschid ochii grabit si caut repere sa ma dumiresc unde sunt. Capul imi vajaie cumplit , vocile din jur sunt confuze , stiu ca trebuie sa ma misc , sa fac ceva si scutur din cap sa imi dau seama cei cu mine si sa iau tot noroiul ce imi curge pe fata.  Langa mine , aud un vaiet sec si cineva tininadu-se de genunchi.
 O mana puternica ma apuca si ma ridica, in timp ce imi curat manusile pe singura bucata de tricou curata pe care o gasesc , apoi intorc pe verso si imi curat fata. Picioarele sunt inghetate iar degetele par sa se rupa cu fiecare pas facut. Pantalonii atarna greu si simt cum se lipesc de picior,ma scutur din nou , sar de 2-3 ori sa ma incalzesc si gata , imi revin  , imi iau locul in poarta. Totul a durat 2-3 secunde cand la o minge in careu , in noroiul greu , contactul dintre mine , fundas, atacant si minge a fost violent , cand nici unul din noi nu s-a mai putut opri . O fi minutul 20-25 din meci si mai urmeaza o repriza. Deja am obosit , imi e greu sa lovesc mingea si sa o urmaresc , dar trebuie sa ma misc sa nu inghet si strig la coechipieri. Sunt concentrat la joc si stiu ca e pacat sa irosesc toata munca mea ,a baietilor ,in tot frigul care l-am indurat si inca mai e de indurat.
  Pauza e scurta doar de 5 minute "sa nu ne racim" si inca 45 de minute. Imi scot pantalonii cei grei si simt cum zbor fara cele 5-6 kilograme extra.timpul trece monoton oarecum , nu prea sunt faze la poarta noastra, as vrea ceva actiune , dar de n-as gresi... Golul nostru vine ca o izbavire pe final , si ma gandesc la vinul fier de la     bar , ce bine o sa pice.. .-lasa naibii vinul fi atent la joc, imi zic in timp ce mingea zboara din manusile mele pline de noroi ca sapunul  si ooops, iar am comis-o 1-1....
    Ma schimb tacut langa masina , in timp ce balta imi clateste ghetele si stiu ca am furat jumate din victoria de azi , zambesc amar la glumele baietilor  - 'Iar ai fost blat ?  ",dar stiu ca toate sunt amicale iar vinul fiert si berea de dupa joc ne va scapa de frig si suparare  .
 In diferent de noroaie , de durere, de suparare noi vom merge inainte , caci miza noastra e placerea .........


AS Costesti- AS Leresti

  Din pacate ,in fotbalul mic, nu exista echipe si terenuri pregatite pentru schimbarile pe care natura le ofera asa ca cei ce vor suferi vor fi jucatorii. Lipsiti de cele mai elementare conditii , jucatorii vor fi nevoiti sa joace in noroi si apa , la temperaturi aproape de zero grade, iar dupa joc, sa se imbrace in masina si sa plece acasa, uzi si murdari. Totusi suntem in 2011, am intrat de 11 ani in mileniul 3 iar noi inca ne rezumam la niste conditii precare de joc: terenuri mici , denivelate, cu iarba mare, cu noroi si mai ales fara cabine si apa .
 Stiu ca majoritatea celor ce au jucat fotbal , gasesc noroiul ca o  parte din joc , dar in momentul in care nu ai unde te schimba iar temperaturile de afara sunt scazute , e greu sa nu te imbolnavesti  si mai ales e greu sa iti doresti sa joci fotbal. Fotbalul ar trebui in primul rand sa fie placere!
 Ar fi indicat ca din sezonul viitor , fiecare echipa sa aiba un vestiar, si daca se poate si o sursa de apa pentru spalat. Dar un loc in care jucatorii si arbitrii sa se schimbe , sa-si lase hainele , sa se fereasca de ploi si vant , este mai mult decat necesar.  Chiar daca este criza si toti se vaita de bani , o investitie de cateva mii de lei, nu e un efort deosebit pentru primariile comunale , mai ales ca aceste investitii ar ramane pentru comuna si ar atrage tinerii catre sport.
 Unele echipe au cabine deja , dar vechi si insalubre ( mai bune decat nimic), altele se pot baza pe cladirile de langa stadion( scoli , sali de sport etc), totul e sa vrei.

  Pana atunci , sa ne bucuram de fotbalul european , si de iarna tarzie si sa speram ca civilizatia si decenta va aparea si pe ulitele noastre!

miercuri, 23 februarie 2011

15.000

  Desi pornit initial ca o joaca , blogul AS Leresti , a devenit un punct de interes pentru majoritatea celor ce sunt interesati de fotbalul mic din nordul judetului Arges. Lasand la o parte modestia , eu cred ca acest blog a adus in pana acum , comentarii pertinente , informatii calde ,materiale pe care vizitatorii blogului le-au putut comenta liber.
  Chiar daca nu este un site get-beget , ci doar un blog( e o diferenta intre cele doua), pagin asta de internet a dunat in cele 5 luni de la inceputurile sale , nu mai putin de 15.000 de vizitatori.
  Nu mi-am propus niciodata un anumit numar de vizitatori  de aceea ma mira si bucura interesul pentru acest blog, cu mentiunea ca astept si anumite sugestii cu privire la materialele puse pe blog , design , etc.
  Pana atunci , campionatul se va relua pe 6 -martie- 2011, si vom avea mult mai multe de discutat!
 Numai bine !

sâmbătă, 19 februarie 2011

AS Leresti - AS Leresti 2010

Poate in cel mai prost moment al anului , din punct de vedere al vremii si al terenului de joc , cele doua echipe din Leresti , s-au intalnit sambata la pranz, in Parc , pentru un amical de pregatire.
  In ciuda sperantelor unora si desi terenul si vremea , nu indemnau catre fotbal , jocul a fost unul bun , cu 4 goluri , dar si alte ocazii de gol dar ce e mai important , desfasurat intr-un fair-play total. Fara faulturi dure , fara ambitii absurde , jocul a fost unul barbatesc si curat. Fara  specatori , fara arbitrii chiar si fara plase , ambele echipe au demonstrat ca fotbalul este mai presus de ambitii, iar ca toata tevatura facuta in toamana , tine de altii , nu de noi jucatorii.
  Rezultatul a fost 2-2( 0-2) , cu ocazii de ambele parti , un rezultat corect !

duminică, 13 februarie 2011

Al 2-lea amical

Duminca insorita de 13 Februarie , a adus al doilea amical pentru AS Leresti. In "Parc" ambele echipe ale Lerestiului au dsiputat azi , jocuri amicale. In primul joc , cei de la 2010 au jucat cu AS Godeni , in lipsa adversarului programat ( Schitu Golesti), AS Leresti si Godeniul avand ca idee un test in 3 ca si cel de la Cetateni. AStfel dupa primul joc AS Lersti 2010- As Godeni =0-2
  In celalalt joc , AS Leresti , fara cativa jucatori de baza , au jucat contra celor din Cotesti , una din cele mai" ambitioase" echipe ale seriei. Desi scorul a fost pe locul 2 , importanta fiind miscarea, AS Leresti- AS Cotesti=6-5 .
 Ultimul joc , unul asteptat demult intre cele 2 echipe ale Lerestiului nu a mai avut loc , cei de la 2010 renuntand la a mai astepta pentru unul alt joc. Pacat pentru cei sositi acolo sa joace fotbal!

vineri, 4 februarie 2011

Primul amical 6-II

     Timpul trece extrem de repede si deja , mai sunt doar 3 saptamani pana la inceputul returului , programat pe 27-Februarie.
 Desi be programasem un inceput in forta, amicalele s-au lasat asteptate din cauza vremii dar si a problemelor de organizare a jocurilor.
     Duminica,  Lerestiul face o deplasare la Cetateni , pentru primul amical al lui 2011. Un meci interesant si care "promite" , intre 2 echipe apropiate valoric.
  Important este jocul in sine , ca si calitate si ca si relatie de joc intre echipieri dar si un rezultat bun pentru noi , incurajator pentru retur.

Fotbalul? Distractie!!!!!!!!!

 E Fotbal!

Distractia noastra ,jucatori sau spectatori, in lipsa sau impreuna cu alte vicii.

 E placerea de a juca si a lupta,  placere ce trece peste frig , ploi , julituri , lovituri. 

E placerea de a lupta impreuna pentru a demonstra ca ( mai) poti si ca esti competitiv .

E placerea de a bea o bere , a comenta , a glumi si a injura atunci cand e cazul. 

 E placerea de a fi cu prietenii in fiecare duminica, departe de problemele cotidiene, 

 E placerea de a fi privit de cateva zeci de oameni , de a fi hulit sau admirat si de a incerca sa surprinzi.

 E distractia noastra saptamanala , in ciuda tuturor, ignorand varsta, oboseala sau nevasta.



 E Fotbal!