Campionat 2016-2017

Translate

joi, 31 martie 2011

Pompiliu Barbu-fotbalul la extrem

Recunosc sincer ca pana azi , nu auzisem de Pompiliu Barbu. Desi cred ca am jucat impotriva lui acum vreo 15-16 ani( la Stalpeni), numele nu imi spunea absolut nimic. Stirea de pe Muscel TV mi-a trezit aceste amintiri dar m-a si facut sa reflectez la faptul ca la 63 de ani totusi fotbalul e dus mult prea la extrem.
 preluare sport.muscel.ro

 Pompiliu Barbu , poate fi un tip ambitios , care arata extrem de bine pentru varsta sa si care a reusit sa intre in cartea recordurilor ( cel putin in Romania) ca cel mai varstnic fotbalist legitimat in activitate, dar ar trebui sa se limiteze la atat. Este greu de crezut ca un adversar ce iti poate fi nepot , va ataca mingea cu tupeu , ca un altul ar face o alunecare sau ca cineva nu te va trata cu un respect prea mare in joc. De aceea si riscul unei accidentari dar si faptul ca este total iesit din peisaj ar trebui sa-l faca pe domnul Barbu sa renunte , acum ca a devenit faimos.
 De partea cealalta, ar trebui remarcata ambitia , dar mai ales dorinta lui de a nu se lasa invins de varsta. Un exemplu bun de urmat si pentru altii , dar cred ca asta trebuie facuta intr-un cadru de amatorism pur , la sala sau intre prieteni.
 Voi ce credeti?
P.S.
 Cat despre povestea cu contestatia......................................prea e cusuta cu ata alba

marți, 29 martie 2011

Ambitia echipelor"mici" si aroganta celorlalti

Poza preluata de pe cjnord 

Fara a vrea sa ofensez pe cineva, echipe ca Hartiestiul , Aninoasa, Godeniul ,Poenariul dar si alte cateva , sunt considerate echipe cu sansa a doua , echipe mici , fie din prisma locului in clasament dar mai ales a jocului.
 In primavara asta , mai mult ca niciodata , echipele mici din seria noastra , au inceput promitator , avand rezultate mai mult decat meritorii in primele 3 etape , peste asteptari. Sa nu credeti ca jocul lor s-a imbunatatit semnificativ peste iarna, sau ca cei ce se ocupa de echipe au facut minuni , nu ,  fiecare echipa a schimbat ceva,  a intinerit un pic lotul , dar mai mult a  schimbat atitudinea.
 Jocul Lerestiului de la Hartiesti, m-a facut sa privesc cu alti ochi echipele mici. Luata la pret de matineu , si considerata dinainte infranta, acesta echipa si-a schimbat atitudinea vis a vis de joc si a abordat jocurile in forta ,beneficiind de terenul propriu din plin. Rezultatele o dovedesc ca nu a fost o intamplare , jucatorii tineri zburdand pe teren , iar ceilalti , chiar daca cu un joc rudimentar tehnic, alergand, presand si incomodand adversarul, au contribuit din plin la cele 2 puncte. Hartiestiul a luat in 3 etape 2 puncte , tot atatea ca si in tot turul si sunt comvins ca va mai lua puncte. totul tine de atitudinea si ambitia cu care vor intra in teren , una ce poate oricand diferenta.
 De partea cealalta si Schitu dar si Lerestiul , au ratat locul 3 tocmai la Hartiesti , platind tribut arogantei cu care si-au privit adversarul , ca 2 echipe mult prea bune pentru a pierde la Hartiesti.
 De aceea , echipele mici trebuiesc luate in considerare, caci au inceput sa creasca..........
 P.s.
 Faptul ca unul din vizitatorii zilnici ai bloggului , portarul celor de la Hartiesti , Cosmyn, este un mare consumator de internet si informatie ,nu ma poate decat bucura ca , "la tara" este aceeasi informatie ca peste tot , iar civilizatia este .poate ,peste cea de la oras.
 Felicitari Hartiesti!
P.P.S.
 Vazand meciul Romaniei contra celor din Luxemburg= 3-1( 1-1) , nu pot spune decat ca echipele mici, sunt din ce in ce mai rare ....

duminică, 27 martie 2011

Etapa a 18-a rezultate-comentarii

A.S. PARTIZANUL VLADESTI 0 - 1 A.S. SCHITU GOLESTI
A.S. CETATENI 2 - 0 A.S. GODENI
A.S. CIMENTUL VALEA MARE PRAVAT 3 - 1 A.S. SPORTING MIHAESTI
A.S. BUGHEA DE JOS 1 - 5 A.S. DRAGOSLAVELE
A.S. VULTURUL VULTURESTI 4 - 0 A.S. BALILESTI
A.S. STOENESTI 2 - 4 A.S. VIITORUL POIENARI DE MUSCEL
A.S. INTER. COTESTI 5 - 1 A.S. INTER. ANINOASA
A.S. PETROLUL HIRTIESTI 2 - 2( 1-1) A.S. LERESTI 

  Nu a fost etapa in acest retur care sa nu fi avut parte de o surpriza asa ca nici azi nu putea face exceptie.

  La Vladesti   , gazdele nu au reusitsa faca o serie de 3 victorii si s-aupoticnit cu Schitu.
Cetateniul a indeplinit o formalitate si a invins normal Godeniul, avand in veder diferenta din clasament.
 Valea Mare a obtinut prima victorie din retur , una pretioasa contra celor de la Mihaesti care sunt in cadere libera , fara punct in retur.
 Bughea a ramas la stadiu de amenintari cu Dragoslavele , care i-a surclasat, fara drept de apel.
 Stoenestiul, la fel fara punct in retur , inoada o serie neagra si da ocazie Poenarilor sa mai ia o gura de oxigen. 
 Vulturestiul echipa muncitoare , a strans 3 victorii in retur si urca constant in clasament.
 Cotestiul face uitata etapa trecuta si revine cu scor mare , ca la jocurile de acasa.
 Surpriza etapei vine tot de la Hartiesti , unde echipa gazda, una imbunatatita fata de anul trecut , ca cativa tineri ambitiosi , a dat o replica serioasa oaspetilor , veniti mult prea relaxati, cu gandul la scor nu la victorie.
  Gazdele au inceput mai bine jocul , iar golul a picat la o nesincronizare a  fundasilor centrali de la Leresti , parea doar un foc de paie. Jocul devine incalcit , odata cu trecerea timpului , lipsa unor jucatori de baza , fiind simtita la Leresti , dar chiar si asa , jocul a fost slab calitativ. Golul egalizator( Alex Poepescu) vine in prelungirile primei reprize, normal dupa cursul jocului.
 Repriza a 2-a incepe cu dominarea oaspetilor , care se intrec in ratari dar si inscriu dupa un corner, cap Nica. 1-2 si parea ca jocul curge normal in favoarea oaspetilor , cand la o faza ce nu anunta nimic , se acorda 11m pentru gazde , la un fault a lui Bo , si scorul devine egal 2-2. Mai sunt 15 minute in care ambele echipe pot inscrie , cu ocazii mai mari de partea Lerestiului , dar replica celor din Hartiesti a fost peste asteptari asa ca rezultatul anterior ca si cel de azi nu ma surprind. Scor final 2-2, cred ca primul punct luat de Hartiesti in ultimii 7 ani , contra celor de la AS leresti , care pierd ocazia de atrece pe locul 3. 
 Rezultate pronostic :2-1-1-2-1-2-1-X

Mai jos de Albania.....

 Lectia de geografie pe care ne-o ofera echipa Romaniei, este una ce redefineste harta Europei.
Romania se afla mai jos de Albania, langa Luxemburg............
Incredibil , dar aproape de jumatatea jocurilor de calificare pentru campionatul european de fotbal , clasamnetul grupei D , din care Romania face parte , arata asa: 

1      Franta          5  4-0-1        8 - 1  12
2      Belarus         5 2-2-1         3 - 1   8
3     Albania          5  2-2-1        4 - 4    8
4     Bosnia           4  2-1-1        6 - 4    7
5     Romania        4  0 -2-2     2 - 5    2
6   Luxemburg      5  0-1 - 4      0 - 8    1

sursa:gsp.ro

Nu imi aduc aminte , in ulltimii ani , sa avem un stat ata de slab si de jenant , intr-o grupa , mai mult decat accesibila. Ce m-a frapat si m-a facut sa scriu acest comentariu este tocmai acest clasament dupa 4 etape.
 Cand esti la 1 punct in fata Luxemburgului , cand  ai cel mai slab atac dupa Luxemburg , cand ai cea mai slaba aparare dupa Luxemburg , cand nu ai reusit sa bati echipe ca Albania , Belarus sau Bosnia, e clar ca suntem jos , jos de tot. Si nu e vorba numai de acest clasament , este vorba de jocul echipei , de atitudine si mai ales de antrenor. Pacat ca vom mai vedea un CE fara Romania , cum mai mukt ca sigur , vom vedea si un nou CM fara Romania.
 Din pacate la orice nivel din sport si in orice domeniu Romania a scazut  in ultimii 10 ani, si deja se apropie de fundul prapastiei. Si ca viata social-economica dar mai ales ca ceea ce insemna SPORT.

joi, 24 martie 2011

Etapa a 18-a , duminica 27- Martie 2011, ora 11

ATENTIE!!!   Duminica se trece la ora de vara astfel ORA 10 .00 VA DEVENI ORA 11 .00, asa ca sa fiti la timp la stadion!

A.S. PARTIZANUL VLADESTI- A.S. SCHITU GOLESTI
A.S. CETATENI - A.S. GODENI
A.S. CIMENTUL VALEA MARE PRAVAT - A.S. SPORTING MIHAESTI
A.S. BUGHEA DE JOS - A.S. DRAGOSLAVELE
A.S. VULTURUL VULTURESTI - A.S. BALILESTI
A.S. STOENESTI - A.S. VIITORUL POIENARI DE MUSCEL
A.S. INTER. COTESTI - A.S. INTER. ANINOASA
A.S. PETROLUL HIRTIESTI - A.S. LERESTI

Etapa a 18 , pare una linistita cu rezultate previzibile dar sunt convins ca nu va fi asa.
 Schitu are o deplasare grea la Vladesti , si cu toate ca Romel reintra , nu cred ca vor castiga , dat fiind ca am inteles ca cei de la Vladesti s-au inatrit in iarna si trag tare sa prinda primele locuri.
 La Cetateni Godeniul are sansa de a confirma ca se simte mult mai bine in deplasare decat acasa , dar greu de crezut ca va face vreo surpriza.
 Valea Mare primeste vizita celor de la Mihaesti , meci greu pentru ambele , in foamea de puncte.
 La Bughea desi nu pare , este derby-ul etapei , Bughea cu cateva sezoane in urma privea de sus ( din clasament) pe cei din Dragoslavele , dar anul asta va fi mult mai greu.Terenul dificil si ambitia gazdelor , pot face ca surpriza sa apara .
 Vulturestiul trage catre a 3-a victorie din retur , contra celor de la balilesti care au doar 2 puncte in primavara asta.
 Stoenestiul a fost surpriza negativa etapa trecuta , pierzand la Stoenesti , iar acum acasa , au sansa sa fac primele puncte din retur, Poenarii  nu au mai surprins anul asta....
  Cotestiul are meci relativ usor , chiar daca au pierdut etapa trecuta , e o echipa cu potential dar cu o atitudine extrem de negativa .
 La hartiesti , Lerestiul ar trebui sa-si faca griji doar de scor , dar punctul obtinut etapa trecuta de catre Petrolul , face ca meciul sa fie dificil , ambitia unei echipe ce nu are chiar nimic de pierdut nu trebuie ignorata.
 Pronosticul meu pentru aceasta etapa:     1-1-X-X2-1-1-2 

miercuri, 23 martie 2011

Scuze!- musca de pe caciula

In postarea anterioara , cea care a aprins atat de mult spiritele intre unii sustinatori al celor de la 2010 si cei de la AS Leresti , faceam referire o referire clara:" Pentru cei ce se simt cu musca pe caciula , sunteti Nesimtiti!
 Am crezut ca nimeni nu imi va raspunde, evitandu-se astfel recunoasterea faptelor si implicit , ignorand spusele mele. De unde, surpriza a venit de la numarul mare de acuze , dezgropandu-se lucruri de mult uitate ,unele inventate, tot pentru a fi mai cu mot,. Parerea mea este ca nu s-a inteles mesajul foarte clar, si desi am repetat , sunt unii care chiar au asteptat aceasta postare , pentru a reincepe sicanele intre cele doua echipe. Nu-s multi acei oameni , dar sunt si le face placere sa instige. Au incercat in ultimele luni sa ma provoace si pe mine si pe cei ce citesc acest blog de la AS Leresti , dar nu a mers. La fel si acum, se tot incearca sa se loveasca in doi dintre cei ce se ocupa de echipa AS Leresti , ei fiind de fapt cei ce au pus bazele fotbalului din ultimii 7 ani in Leresti.
 Acum am realizat ca am gresit si fac rectificarea cuvenita. Daca baietii erau nesimtiti ,nu se sesizau si nu intrau in polemica cu mine si ceilalti vizitatori ai blogului asa ca inca odata SCUZE, sunteti SIMTITI, voi ce nu ati respectat intelegerea dintre noi!
 Consider incheiata aceasta poveste asa ca ochii pe etapa viitoare!
.

duminică, 20 martie 2011

AS Leresti -Inter Cotesti 6-2( 3-0)- Am umplut PLASELE imprumutate......

Primul joc din retur acasa pentru AS Leresti era sa nu se dispute dintr-un simplu motiv: NESIMTIREA!
 Nesimtirea unora ce nu stiu sa respecte o intelegere, o nesimtire ce vine din ura si invidie , asa cum am sperat sa nu se mai intample, dar care renaste la orice licarire de "orgoliu" a unora.
 In prisma faptului ca sunt 2 echipe in Leresti , s-a convenit ca cele doua sa imparta terenul de joc , vestiarul , plasele si tot ce tine de organizarea unui joc. Un lucru normal , simplu si decent. Numai ca , cei ce se ocupa de AS Leresti 2010, au "ascuns" plasele ,eschivandu-se de responsabilitate, astfel ca jocul de azi era in pericol sa nu se dispute. Din nefericire, toate aparitiile la TV a celor de la 2010, nu rezolva problemele de caracter , asa ca cine are prieteni se descurca in situatii dificile , cum si noi ne-am descurcat cu ajutorul prietenilor.
 Inca odata pentru cei ce se stiu cu musca pe caciula: Sunteti niste NESIMTITI!

Vreme numai buna de joc la Leresti , vreo 5-6 grade si o burnita marunta , un teren moale ce indeamna jucatorii la efort.
Un meci de orgolii , care a inceput cu dominarea echipei oaspete , care pret de 20-30 de minute a condus ostilitatile.
 Lerestiul , cu o linie de mijloc improvizata, a inceput sa construiasca greu si golul lui C Popa , a picat la fix pentru a opri elanul oaspetilor. Golulurile 2 si 3 opera lui Alex Popescu , au venit din greseli de aparare a oaspetilor dar si suturi bine plasate, peste portar. Oaspetii au reclamant ca de obicei arbitrajul , au incercat si o contestatie dar au picat din momentul in care s-au certat intre ei.
  Repriza a doua , a inceput relaxat si , Cotestiul a inscris printr-un sut de la 13 m , bara -gol , dupa o greseala a fundasilor centrali. Din fericire , nu le-am permis sa se aproprie prea mult si sa se aprinda jocul, si am inscris din nou prin Alex , care a marit avantajul la 5-1 cateva minute mai tarziu.
 Cotestiul se zbate  si inscrie pe final din lovitura libera, dar diferenta este refacuta de Marin si cu scorul de 6-2, ghem ,set si meci!
 Inca odata multumiri celor ce au ascuns plasele de la 2010, si pentru curatenia pe care au lasat-o in vestiar!

Rezultate etapa a 17-a

A.S. GODENI 2 - 5 A.S. PARTIZANUL VLADESTI

A.S. SPORTING MIHAESTI 1 - 4 A.S. CETATENI
A.S. DRAGOSLAVELE 8 - 1 A.S. CIMENTUL VALEA MARE PRAVAT
A.S. BALILESTI 1 - 1 A.S. BUGHEA DE JOS
A.S. VIITORUL POIENARI DE MUSCEL 1 - 3 A.S. VULTURUL VULTURESTI

A.S. INTER. ANINOASA 3 - 2 A.S. STOENESTI
A.S. LERESTI 6 - 2 A.S. INTER. COTESTI
A.S. PETROLUL HIRTIESTI 3 - 3 A.S. SCHITU GOLESTI

Noi surprize in a 2-a etapa a returului.
 Derbyul etapei de la Mihaesti se pare ca nu a fost doar un derby , Mihaestiul o echipa in cadere cu 2 infrangeri in acest retur, pierde teren usor ,usor.
 Dragoslavele si-a confirmat statutul de  lider , scorul nu lasa loc de comentarii.
Bughea rezultat asteptat la Balilesti , surprinde totusi victoria celor de la Aninoasa, dar mai ales egalul celor de la Schitu la Hartiesti. Vulturestiul pe un trend ascendent, e echipa care surprinde placut.
 Lerestiul a facut spectacol si scorul putea fi mai mare contra celor de la Cotesti , care , daca ar fi disciplinati in joc ar fi o echipa greu de infrant.
 Comentariu despre acest joc mai tarziu.
 Rezultatele Prono:          2-2-1-X-2-1-1-X

miercuri, 16 martie 2011

Etapa a 17-a duminica 20-03-2011- Avancronica+Program

A 2-a etapa a returului programeaza noi jocuri interesante, unele dintre ele extrem de echilibrate si interesante.
Astfel capul de afis al etapei il tine jocul de la Mihaesti intre ocupantele locurilor 2 si 3, ambele dupa infrangeri in etapa a 16-a.
 Alt meci tare se anunta la Leresti intre AS Leresti si Cotesti, un meci care mereu a adus goluri multe ambele echipe vin dupa victorii in etapa trecuta.
 Interesant si meciul de la Dragoslavele, ca si cel de la Godeni care trebuie luat in seama , intre doua echipe ce par a incepe cu dreptul returul.
 Nu e mai putin adevarat ca pasiunea si ambitiile fac si celelalte jocuri extrem de interesante , poate cel mai usor joc este pentru cei de la Schitu, dar mai stii de ce surprize se mai tin ei..........

A.S. GODENI - A.S. PARTIZANUL VLADESTI

A.S. SPORTING MIHAESTI - A.S. CETATENI

A.S. DRAGOSLAVELE - A.S. CIMENTUL VALEA MARE PRAVAT

A.S. BALILESTI - A.S. BUGHEA DE JOS

A.S. VIITORUL POIENARI DE MUSCEL - A.S. VULTURUL VULTURESTI

A.S. INTER. ANINOASA - A.S. STOENESTI

A.S. LERESTI - A.S. INTER. COTESTI

A.S. PETROLUL HIRTIESTI - A.S. SCHITU GOLESTI

Iata  si pronosticurile mele pentru aceasta etapa:          2-1X-1-X-2-2-1-2

duminică, 13 martie 2011

Rezultatele etapei a 16-a

A.S. STOENESTI- A.S. LERESTI=  3-4( 2-1)

A.S. BUGHEA DE JOS - A.S. VIITORUL POIENARI DE MUSCEL=5-2

A.S. VULTURUL VULTURESTI - A.S. INTER. ANINOASA  =5-1

A.S. CETATENI -A.S. DRAGOSLAVELE = 1-2

A.S. CIMENTUL VALEA MARE PRAVAT - A.S. BALILESTI =1-1

A.S. SCHITU GOLESTI - A.S. GODENI= 2-5

A.S. PARTIZANUL VLADESTI - A.S. SPORTING MIHAESTI= 1-0

A.S. INTER. COTESTI -0 A.S. PETROLUL HIRTIESTI= 12-0

 Deja din prima etapa a returului, surprizele si-au facut aparitia in seria Nord a ligii a 5-a .
Cel putin rezultatul de la Schitu Golesti, surprinde mai ales prin scor, si asa cum spuneam inaintea etapei , Godeniul e una din ehipele surprinzatoare.
 Se pare ca Vladestiul a depasit complexul ,si a castigat in fata celor de la Mihaesti , tinzand in continuare catre fruntea clasamentului.
 Derby-ul de la Cetateni , a confirmat calculul hartiei , un joc strans, dur , dar cu o castigatoare meritorie , echipa oaspete, care este foarte aproape de cea mai mare performanta , dar , inca mai e de disputat un retur.



Pentru AS  Leresti prima etapa a debutat cu dreptul , dupa un joc frumos , pe un teren greu , cu goluri multe si rasturnari de scor. Un joc fair-play , fara faulturi dure , asa cum mi-as dori sa vad contra tuturor echipelor si pentru asta merita felicitate ambele echipe.
 Lerestiul a inceput in forta jocul , cu cateva ocazii la poarta gazdelor , dar golul a picat contrar cursului jocului in poarta oapetilor cu un sut din 6m. Gazdele profita de socul celor din Leresti si mai rateaza 2-3 ocazii , dar Lerestiul revine in joc prin golul veteranului Bogdan Dascalu. Iarasi multe ocazii ratate de Leresti si in ultimul minut al primei reprize , la un corner care nu anunta nimic , o minge cazuta in careu si gazdele trec in avantaj cu o lovitura de cap.
 Pauza e un sfetnic bun pentru Leresti care revin in joc cu un gol al lui Alex Popescu. Gazdele au sansa de a reveni in  avantaj , dar Mache rateaza un penalty si Lerestiul inscrie din nou prin Alex Popescu cu un  sut din afara careului.
 Meciul tinde catre un 3-2 corect conform jocului , cu multe ocazii a celor din Leresti  dar in ultimul minut regulamentar, Stoenestiul egaleaza printr-un sut in bara de la 16 m , mingea intrand in poarta cativa centimetrii cu toata opozitia portarului.
 In minutele de prelungire , la o lovitura indirecta din careul gazdelor , Cr Popa inscrie cu un lob elegant , aducand o victorie corecta celor din Leresti.
 Un rezultat muncit , pe un teren greu , ceea ce face victoria mult mai apreciata si , un inceput bun de retur.
  Rezultate pronostic:    2-1-1-2-X-2-1-1

joi, 10 martie 2011

Programul primei etape a returului -Etapa a 16-a -duminica 13/03/2011

In sfarsit reincepe "joaca", chiar daca vremea este inca rece si pe multe terenuri zapada nu s-a topit , gata cu vacanta , reincepe campionatul. Cu 2 saptamani intarzaiere, returul incepe in forta cu meciuri atractive pline de ambitii.
 Iata programul si arbitrii etapei a 16-a:


A.S. STOENESTI - A.S. LERESTI                             2
Teren: Stoenesti
Arbitri Observatori
Irimia Stefan (Campulung) Richiteanu Marin (Campulung )
Dorobantu Sandel (Mihaesti)
Bodea Ionut Lucian (Cimpulung)

Prima deplasare din retur este una grea pentru echipa noastra. Stoenestiul e una din echipele incomode pe teren propriu , in acelasi timp , Lerestiul s-a simtit mereu bine pe terenul din Stoenesti 


A.S. BUGHEA DE JOS - A.S. VIITORUL POIENARI DE MUSCEL                       1
Teren: Bughea de Jos
Arbitri Observatori
Belega Eduard (Cimpulung) Postoaca Mihai (Campulung )
Mitu Silviu (Cimpulung)
Pirsan Catalin Constantin (Cimpulung)

La Bughea , un joc echilibrat intre doua echipe ambitioase. Au un atu in plus gazdele care au terminat in ascensiune , dar si Poenariul e o echipa cu tineri ce pot face diferenta.


A.S. VULTURUL VULTURESTI - A.S. INTER. ANINOASA                                 1
Teren: Vulturesti
Arbitri Observatori
Avrigeanu Marius (Leresti ) Niculescu Iosif (Campulung )
Anghelina Cristian (Malu Cu Flori )
Husea Vlad (Campulung)

La Vulturesti , un meci relativ usor pentru gazde , in cazul in care Aninoasa nu va creea vreo surpriza.

A.S. CETATENI - A.S. DRAGOSLAVELE- derby-ul etapei                                 X
Teren: Cetateni
Arbitri Observatori
Nicolescu Florin (Topoloveni ) Buzatu Pavel (Campulung )
Dobrescu Ovidiu (Bughea De Jos )
Andrei Claudiu (Mihaesti )

Derbyul etapei are loc la Cetateni , intre  ocupantele primelor doua locuri. Un meci greu , unde publicul poate avea un rol important, la fel ca starea terenului.


A.S. CIMENTUL VALEA MARE PRAVAT - A.S. BALILESTI                                1
Teren: Valea Mare Pravat
Arbitri Observatori
Titu Elvis Marius (Pitesti) Irimia Marius Gabriel (Campulung )
Prodan Florin Bogdan (Pitesti)
Deaconu Domnel (Mioveni )

 Meci destul de usor pentru gazde, Balilestiul o echipa in mare scadere de forma in ultimul an , Valea Mare , aceeasi echipa greu de invins acasa 

A.S. SCHITU GOLESTI - A.S. GODENI                                                                  1
Teren: Schitu Golesti
Arbitri Observatori
Mitaru Ion Silviu (Mioveni ) Neculaescu Ciprian (Campulung )
Stoica Nicoleta (Stalpeni )
Lucan Marius Madalin (Mioveni )

Gazdele sunt clar favorite, desi cateodata Godeniul mai creeaza cate o surpriza. de obicei noi suntem cei ce lasam surprizele sa se intample.....

A.S. PARTIZANUL VLADESTI - A.S. SPORTING MIHAESTI                               X
Teren: Vladesti
Arbitri Observatori
Chiliment Zaharia (Mioveni ) Miutu Emilian (Campulung )
Chiliment Bogdan (Mioveni )
Enescu George Alexandru (Mioveni )

Al treilea joc echilibrat al etapei are loc la Vladesti. Nu stiu ce ambitii sunt intre cele doua echipe , eu stiu ca exista, asa ca meci greu pentru oaspeti 


A.S. INTER. COTESTI - A.S. PETROLUL HIRTIESTI                                           1
Teren: Cotesti
Arbitri Observatori
Moise Alexandru (Cimpulung) Nicolae Laurentiu (Campulung )
Diaconu Stefan (Cimpulung)
Gruia Mihai Liviu (Cimpulung)

Inceput facil pentru gazde , care chiar aveau nevoie de 3 puncte dupa finalul turului cand au cazut in clasament 

Pronosticurile reincep , la fel ca si parerile si comentariile voastre vis a vis de jocurile etapei . Pronosticul meu:      2-1-1-X-1-1-X-1

miercuri, 9 martie 2011

Tineretul rural vs fotbal

 Stateam si ma gandeam in pauza competitionala la viitorul meu ca si sportiv , un viitor destul de scurt avand in vedere ca e vreamea sa ma gandesc ca nu voi mai putea si poate e vremea sa las pe altul in locul meu. Ca mine , probabil ca gandesc majoritatea celor din liga a v-a , o liga a "elefantilor", in care media de varsta e foarte ridicata.
 Ma gandeam ca e vremea sa lasam pe altii , sa venim si noi la fotbal din rolul spectatorului al "chibitzului", si poate sa ajutam cu ceva prin experienta noastra. Totul e normal pana aici ,problema care se pune este: cine sa vian in locul nostru? Din spate tinerii pot fi numarati pe degete, interesul lor pentru sport este net inferior fata de cel catre cluburi ( nu de fotbal) ,distractie. M-ar bucura ,ca internetul ( cea mai noua si cea mai la indemana sursa de cultura-desi e greu de numit cultura faptul ca te informezi) sa fie una din pasiunile tinerilor , dar pe langa asta e nevoie de sport. Sport care , poate imi scapa mie, se mai rezuma la un fotbal in sala mai nou si la cate o miuta. Aaaa, ar mai fi si pokerul , mai nou sport olimpic  ,ha ha ha.
  Interesul autoritatilor locale catre viitorul si sanatatea tinerilor , ar trebui sa fie o prioritate, iar rezultatele se vor vedea in ani. Nu stiu daca generatia actuala de jucatori( una crescuta pe vremea comunista), este un exemplu , dar faptul ca de ani de zile aduce faima si rezultate echipelor locale , ii face cunoscuti in tot judetul , iar asta sper sa se intample si cu viitorii sportivi.
 Viitor care , hmm, pare din ce in ce mai greu de deslusit.....
  Pana una alta , ramanem noi , vorba aceea "La vremuri noi. ....tot noi!"

P.S. Este posibil sa ma insel si sa fie sportivi talentati si cu rezultate in mediul rural, ar fi chiar culmea sa nu fie ,dar raportat la numarul de tineri , e clar ca e nevoie de strategie noua

luni, 7 martie 2011

Exemplu de urmat

Sambata pe la pranz am plecat pana la Brasov. De cate ori merg cu masina , imi arunc ochii catre terenurile de fotbal de langa sosea, ca un reflex, caci pe acolo ne petrecem duminicile.
 Surpriza placuta ( vazuta de la 90 km/h) a fost la Dragoslavele , unde zapada domnea pe teren , dar cativa baieti, vopseau barele portilor recent schimbate ,cred eu , caci inainte erau patrate ( poate ultimele de acest fel din seria noastra). Poate nu e nimic deosebit, dar faptul ca le pasa de fotbal si isi fac ordine in propria ograda , m-a facut sa preciez acest lucru. Daca se niveleaza denivelarile de pe tuse si se curata un pic cabinele ,se monteaza cuiere, etc, Dragoslavele poate avea cel mai bun teren din serie, ca si gazon si conditii.
Un exemplu de urmat si de altii , care stau la bere , sau nu le pasa deloc. Doi litrii de vopsea,o galeata de lavabila , 3-4 lopeti pentru nivelatul musuroaielor si 2-3 beri dupa , un efort minim si chiar placut, intr-o zi insorita Felicitari celor de acolo!

P.S. Poza imprumutata de pe blogul celor din Dragoslavele

duminică, 6 martie 2011

Arbitrajul , intre minim si maxim

Poate mai putin ca in alte editii, arbitrajul a fost comentat in blog si de jucatori extrem de rar , ceea ce nu poate fi decat un lucru pozitiv.
 Desi joc de vreo 5 sezoane in liga a 5-a,foarte rar m-am legat de arbitraj , acum insa incerc sa o fac ca si comentariu asupra turului de campionat.
Din punctul meu de vedere, arbitrajul ligii a 5-a este intr-o crestere evidenta de valoare , poate si prin faptul ca majoritatea arbitrilor , sunt tineri de pana in 24 ani, care au cel putin un sezon de experienta.
 Total lipsiti de tentatii( cine si de ce sa plateasca arbitrii? ), cu o usoara doza de curaj si tupeu , tinerii arbitrii sunt incercati doar la meciurile cu public ostil si echipe gazda frustrate de faptul ca nu pot mai mult. Nu stiu daca  Pavel Buzatu din functia de sef al arbitrilor din Campulung a schimbat ceva , nu stiu daca nea Cuta a aruncat din experienta lui catre noul val , dar e cert ca lucrurile cresc frumos , si sper eu , macar 1-2 arbitrii din zona Campulungului vor reusi sa treaca de bariera diviziei C si B, in cativa ani.
 Dupa Cristina  si Lili , e randul lor sa confirme si sunt sigur ca o vor face. Nu am sa dau nume de arbitrii din noul val , dar sunt 2-3 care , daca sunt seriosi in continuare pot ajunge departe.
 Iar pentru noi , un arbitraj corect , nu poate fi decat util , pentru ca va trebui sa castigam asa cum suntem obisnuiti si cum trebuie, prin propriile forte!
 Speranta mea e ca, indiferent de greselile pe care arbitrii le fac , sa nu se ajunga la violenta ( cum s-a intamplat in sezoanele trecute), caci pana la urma , fotbalul e doar un sport de care trebuie sa ne bucuram cu totii, jucatori, arbitrii,spectatori.

vineri, 4 martie 2011

Tehnico-tactica ligii a V-a

  Pana sa inceapa returul , cred ca e interesant sa discutam putin de valorile tehnico -tactice pe care le ating echipele din liga a V-a si pana unde isi are rolul tactica in castigarea unui meci.
 Cu ceva experienta in spate , dar fara o scoala anume sau vreun istoric impresionant, majoritatea celor ce antreneaza echipele de liga a V-a se ghideaza invariabil pe 2-3 aspecte si foarte mult pe noroc. Aceste aspecate ar fi in primul rand, :
 -calitatea lotului si sansa de a avea o echipa completa , cu jucatori care sa acopere fiecare post, meci de meci.
 - abilitatea jucatorilor de a-si indeplini cat de cat postul pe care joaca
 - forma de moment a jucatorului, fizica si menatala
 - ambitia care poate compensa. experienta
  Restul este doar noroc.

 In lipsa unor antrenamente , in lipsa infrastructurii  ( mingi , vestiare,echipament)in lipsa unor antrenori pregatiti dar mai ales in lipsa unor jucatori care sa aiba o "baza" in ceea ce priveste fotbalul, liga a V-a ramane departe de calitatea unui fotbal decent. Daca mai adaugi si starea terenurilor tabloul e si mai trist. Chiar si asa , jucatorii , antrenorii si toti cei ce se implica in acest fenomen, merita apreciati pentru efortul depus  si chiar daca calitatea jocului e una redusa, pana la urma ,fotbalul de aici a plecat de la un joc in care tactica era doar teoretica si tehnica era o calitate nativa nu una muncita.
   Sper ca in viitor (undeva in 10 ani) infrastructura sa se schimbe, sa existe baze sportive la nivelul asta , sa se poate face1-2 antrenamente pe saptamana iar fotbalul mic sa poate scoate capul din punct de vedere valoric.Sa existe antrenori care sa fi apucat sa citeasc un curs- doua ( daca au de unde sa-l ia), sa se incropeasca o tactica de joc, jucatorii sa poate sa-si arate talentul . Doar asa tinerii pot iesi in fata si poate , vreodata ,doar  prin pregatire in conditii decente.
Dar pana peste 10 ani , sa fim sanatosi!

marți, 1 martie 2011

O noua amanare a startului

O noua amanare a returului , logica si necesara s-a decis astazi in sedinta AJF. In lipsa conditiilor necesare , echipe din ligile 4- 5 , nu pot pregati un joc oficial , fara mingi colorate , cabine,la friguri de sub 0  gradeC.
Pana pe 13 martie , va astept pe blog , cu multe noi postari si comentarii.
  Iata comunicatul AJF:

Ca urmare a prognozei meteo pentru aceasta saptamana si a faptului ca nu toate echipele si-au efectuat vizele anuale pe 2011, Colegiul Director a hotarat amanarea reluarii returului pentru datele de:


a) 12.03.2011 la Liga a IV-a(seniori si juniori);


b) 13.03.2011 la Liga a V-a;

Sponsorizarea echipelor mici

   In multe comunitati mici din lumea civilizata , sportul este pe langa un mijloc de agrement al celor din comunitate si un motiv de mandrie fata de celelate comunitati. Oameni se mandresc cu realizarile lor ,si investesc in  ambitiile lor de a fi fie peste ceilalti. Asa a fost asa si este peste tot   ..., mai putin la noi.
  Problemele economice , lipsa de interes , dar mai ales faptul ca din fotbal nu se castiga , ii fac  pe oamenii potenti financiar sa evite in a sponsoriza fotbalul. O sponsorizare legala este intotdeauna calea cea mai usoara de a ajuta si de afi la randul tau ajutat. Asa te vei putea mandri in fata altor comunitati cu ceea ce sadesti.....iar afacerea ta poate fi mai bine cunoscuta.
  AS Leresti , incepe curand returul in  actuala editie de campionat. Cu o echipa extrem de limitata numeric , dar formata din mari luptatori , niste baieti cu super caracter,, AS Leresti spera sa-si indeplineasca obiectivele pe acest sezon : Sa il incheie!!!
  Un obiectiv la fel de greu ca cel de a castiga locul 1 , atata timp cat fiecare etapa poate fi ultima.
  Promisiunile de sponsorizare au fost multe , singurul care a "confirmat" in acest an , peste asteptari , a fost Bebi, in rest deocamdata doar vorbe. Nimeni nu e obligat sa ajute echipa , mai ales in aceste vremuri grele, dar sponsorizarea poate fi facuta legal de orice firma care isi doreste acest lucru , iar acei bani vor fi dedusi din impozit , asa ca trebuie doar profit si bunavointa.
 Din pacate AS Leresti chiar are nevoie in aceste zile de ajutorul sponsorilor. Taxele trebuiesc platite , vor veni arbitraje de platit, iar suma stransa chiar nu este mare, avand in vedere ca deplasarile le fac baietii pe banii lor , cartonasele si le platesc fiecare si chiar se mai face chete din cand in cand. Cu 3.000 lei( 700Euro), tot returul ar fi salvat. O suma infima pentru o comuna mare.

 M-am gandit mult inainte de a publica aceasta postare.Am decis sa o fac , nu doar ca o rugaminte pentru cei ce pot ajuta echipa ci mai mult ca incurajare pentru cei ce se zbat sa faca rost de bani. Pentru ei si pentru baietii care, merita ca lumea sa stie ,  nu au viata de fotbalist in roz , ci vin cu eforturi financiare sa duca la capat o munca inceputa , pana la urma in numele Lerestiului. Asa ca  :     spor la sponsorizat!!!!!!

Fotbalul? Distractie!!!!!!!!!

 E Fotbal!

Distractia noastra ,jucatori sau spectatori, in lipsa sau impreuna cu alte vicii.

 E placerea de a juca si a lupta,  placere ce trece peste frig , ploi , julituri , lovituri. 

E placerea de a lupta impreuna pentru a demonstra ca ( mai) poti si ca esti competitiv .

E placerea de a bea o bere , a comenta , a glumi si a injura atunci cand e cazul. 

 E placerea de a fi cu prietenii in fiecare duminica, departe de problemele cotidiene, 

 E placerea de a fi privit de cateva zeci de oameni , de a fi hulit sau admirat si de a incerca sa surprinzi.

 E distractia noastra saptamanala , in ciuda tuturor, ignorand varsta, oboseala sau nevasta.



 E Fotbal!