Campionat 2016-2017

Translate

marți, 8 aprilie 2014

Dragostea de fotbal!

  Am avut saptamana trecuta placerea de a asista la un antrenament al celor de la CSS Dinicu Campulung. Nimic deosebit in asta , numai ca odata cu vremea superba , a fost o placere sa revad la lucru atatia jucatori , mai ales ca terenul era impartit de juniorii si seniorii de la divizionara D.
 Mirosul ierbii , fluierul antrenorului , suieratul mingilor , au trezit in mine amintiri ascunse in timp si m-au facut sa urmaresc tot antrenamentul baietilor de la Campulung.
   Sub fluierul hotarat al lui Sendy Popovici ,am vazut cel mai modern antrenament pe care sunt convins ca il intalnesti acum la liga a 4-a si poate chiar la liga a 3-a. Intensitatea si detaliile atent alese de antrenor , fac ca CSS sa treaca pe locul  intai in div D, iar jucatorii sa fie foarte bine pregatiti!
 Am vazut copii cu pofta de fotbal , am vazut jucatori cu talent in fotbal si am vazut oameni cu dragoste de fotbal ,(antrenori , conducatori )

 Undeva la cativa Km departare   la Leresti ,cineva se ocupa de o echipa de traditie in CJ , cu aceasi pasiune si daruire ca la inceput. Bogdan Dascalu , caci el este cel ce se zbate ca aceasta echipa sa ramana acolo si sa faca fata greutatilor de orice fel, sufera in fiecare duminica , se imparte intre ,slujba  si familie si fotbal .De la plati catre arbitrii , la echipament, la trasatul terenului , plase la porti , alcatuirea echipei  si multe alte detalii , toate sunt rezolvate cu indemanare, cu munca , cu umilinta de multe ori!
 In fiecare saptamana , pe langa cele doua fiice superbe , Bobi mai are alaturi o mana de baieti din comuna , pe care ii pregateste , ca in cativa ani , sa devina cel putin egalii lui Pica , Gabi Popa , Gabi Verde , Cristi Popa sau alti jucatori de traditie ai Lerestiului.
 Ca ei  , sunt oameni la fiecare echipa,sunt cei ce vin la stadion cu speranta ca ceva util va iesi din munca lor , pe bani putin , sau altii chiar fara bani , sunt oameni ce fac totul din dragoste de fotbal , iar pentru asta merita respect , merita pretuire si mai ales ce e mai important , ei pastreaza flacara(mini) performantei aprinsa, pentru ca , de aici , din acest colectiv unit cu dragoste si pricepere se nasc uneori talente , valori ale societatii la care suntem si noi contemporani!

5 comentarii:

  1. si totusi sunt oameni care nu apreciaza asta

    RăspundețiȘtergere
  2. Ei nu fac asta sa-i aprecieze cineva. Fac asta pentru ca le place. Traiesc pentru fotbal. Si ca ei sunt si altii in fiecare comuna. Bravo lor ! Indri


    RăspundețiȘtergere

Fotbalul? Distractie!!!!!!!!!

 E Fotbal!

Distractia noastra ,jucatori sau spectatori, in lipsa sau impreuna cu alte vicii.

 E placerea de a juca si a lupta,  placere ce trece peste frig , ploi , julituri , lovituri. 

E placerea de a lupta impreuna pentru a demonstra ca ( mai) poti si ca esti competitiv .

E placerea de a bea o bere , a comenta , a glumi si a injura atunci cand e cazul. 

 E placerea de a fi cu prietenii in fiecare duminica, departe de problemele cotidiene, 

 E placerea de a fi privit de cateva zeci de oameni , de a fi hulit sau admirat si de a incerca sa surprinzi.

 E distractia noastra saptamanala , in ciuda tuturor, ignorand varsta, oboseala sau nevasta.



 E Fotbal!