Campionat 2016-2017

Translate

sâmbătă, 25 iulie 2015

Dor de fotbal , dor de noi

 Plecati prin tari straine , cu treburi sau in concediu pe plaiuri mioritice,  departe de stadion , de grupul cu care ne peterecem duminicile de peste an , mai ales dupa o perioada lunga , te napadeste dorul. Iti e dor de iarba verde , de mingi , de alergare , de tot ce tine de fotbal , de injuraturi de transpiratie , de efort , de berile baute cu sete dupa fiecare meci , iti e dor de fotbal.

  Pe de alta parte , imi e dor de noi , de noi toti , impreuna , la bine si la greu , asa cum am fost si cum vom mai fi , cu vechi si noi colegi , imi e dor de chefurile noatre proverbiale , de berea dupa meci din fata statdionului , de jocurile de dupa de la " Vladuta " de injuraturile lui Radu , de transa in care se afla Bobi inainte de un meci greu , de fetele ce vin si ajuta la teren in fiecare duminica ,  de toate si de toti ceilalti.

Curand , pregatirea se reia , la Leresti sambata 25 /07 in jur de 6 PM , sa mai treac arsita, baietii se strang la teren, mingea revine regina , se va trage la sorti programul noului sezon , dar pana atunci, imi e dor de fotbal , imi e dor de noi!
   
 Voua nu va e?

duminică, 5 iulie 2015

Liga a 5-a in Norvegia

               Aproape de locul unde locuisesc e un teren de fotbal ( ca multe altele in toata Norvegia ) cu gazon excelent si utilitati pe masura. Nimic fitos , totul util , fara garduri sau alte oprelisti , putand fi folosit de oricine, oricand , fiind un teren al comunitatii , nu unul privat.
              Am asistat saptamana trecuta la un meci din liga a 5-a locala , curios sa vad diferentele dintre cele doua tari ca si fotbal.
Daca economic si ca si civilizatie urbana , Norvegia e undeva de 5 ori peste Romania ( da , de 5 ori!!), ca si calitate a fotbalului , nu sunt diferente .
           Mingi si echipament de top , plase si porti lafel , gazon am mai spus super( tuns in ziua meciului)
   Fotbalul lor , tipic , putin mai in forta ca la noi , fara multe driblinguri dar cu aceleasi ambitii si aceasi daruire. Am remarcat ca din lipsa de arbitrii , se joaca fara asistenti la acest nivel , ceea ce face ca fair play-ul sa iasa in evidenta .
Public , la fel ca la noi , format din familii, copii , microbisti , undeva in jur de 50-100 de persoane .
Nu se serveste alcool ( din principiu ,


nu ca ar fi ilegal ) si decenta este maxima , chiar daca comentarilie si injuraturile apar si la ei
  Ideea este ca si la noi ca si la ei , dragostea de fotbal este mare , am vazut jucatori foarte grasi , jucatori de peste 45 de ani , tineri ambitiosi si un mod frumos de a petrece impreuna timpul.
   Cum vacanta noastra e in toi , si la ei , o luna de vacanta  in iulie , dorul de fotbal vreste si astept cu nerabdare sa ne re intailnim pe terenurile noastre mioritice.
 Din nord , va salut!

Fotbalul? Distractie!!!!!!!!!

 E Fotbal!

Distractia noastra ,jucatori sau spectatori, in lipsa sau impreuna cu alte vicii.

 E placerea de a juca si a lupta,  placere ce trece peste frig , ploi , julituri , lovituri. 

E placerea de a lupta impreuna pentru a demonstra ca ( mai) poti si ca esti competitiv .

E placerea de a bea o bere , a comenta , a glumi si a injura atunci cand e cazul. 

 E placerea de a fi cu prietenii in fiecare duminica, departe de problemele cotidiene, 

 E placerea de a fi privit de cateva zeci de oameni , de a fi hulit sau admirat si de a incerca sa surprinzi.

 E distractia noastra saptamanala , in ciuda tuturor, ignorand varsta, oboseala sau nevasta.



 E Fotbal!