Campionat 2016-2017

Translate

miercuri, 15 noiembrie 2017

Intre un pumn ratat si un sut din plin in spate ......

photo: facebook as godeni
 

 Asa cum am spus in comentariul meciului trecut , m-a uimit iesirea nervoasa a lui Lita Dorel Nicusor , un baiat OK altfel , iesire ce a depasit cu mult limitele sportivitatii ale bunului simt mai ales ale normalului. 
      Ca sa revin la ce s-a intamplat , Nicusor , in momentul in care a fost sanctionat de arbitru pentru ca l-a atins intentionat pe Aly Dragan cu genunchiul in buza, a luat foc si a inceput sa injure si sa sara la toata lumea , chiar si la colegii lui. Dupa ce a sarit la antrenorul oaspete fiind tinut cu greu de 2 colegi , a aruncat cu o sticla de apa catre Dascalu Bogdan si l-a scuipat. Imediat s-a intors la Dragan pe care a vrut sa il loveasca cand era intins la pamant , tinut fiind de mai bine de 5 jucatori de la ambele echipe , l-a scuipat pe acesta , iar cand a obosit sa injure , s-a intors din drum si a tasnit din mainile celor ce il tineau lovind-ul pe Dragan brutal cu sutul in spate. Urmele loviturile au fost vizibile imediat langa coloana vertebrala a jucatorului lerestean , poate 5 cm mai la stanga daca ar fi fost , lovitura putea fi extrem de periculoasa , putand sa il paralizeze !!!!
  Injuraturile au continuat pana jocul s-a sfarsit , la final , acelasi Nicusor sarind in teren provocand-ul pe Dragan cu injurii si amenintari. Chiar si la jumatate de ora dupa meci , cand arbitrul nota in foaia de arbitraj evenimentele, Dragan era amenintat de Nicusor.
     Gravitatea faptelor este greu de exprimat in cuvinte , teama , teroarea si nesiguranta pe care le intalnesti in astfel de cazuri putand fi ingrozitoare , mai ales ca noi venim cu sotii si copii la stadion , tocmai pentru a ne bucura impreuna cu familiile de duminici si pentru a ne simti bine!
   Am fost extrem de surprins de justetea judecatii AJF in acest caz. Am facut o simpla comparatie intre acest caz si altul in care tocmai Aly Dragan a fost implicat, atunci , cand si el , intr-un acces de furie , a lovit un arbitru la un meci al Lerestiului impotriva aceeasi echipe AS Godeni. Atunci a fost un pumn ratat , arbitrul agil ferindu-se , si doua trei injuraturi. Atat , desi cu o intensitate  similara , nimic mai mult , aaa , da , a fost publicitatea facuta prin faptul ca meciul a fost filmat , iar imaginile transmise au fost evidente si incriminatoare. UN AN , atat a primit Aly Dragan pedeapsa, in schimb  Nicusor a primit doar 4 ETAPE , , pentru o lovitura mult mai brutala si perversa ! Adica din 32 etape primesti doar 4  pedeapsa!!!
     Daca asta e normal , daca acest baiat a intelege ,ca doua suturi fara minge , fara motiv , inseamna doar 4 meciuri pauza , insemana ca din pacate , el nu a constientiza gravitatea faptelor!!!!
     Ca alta comparatie , Vlad Popovici , a scuipat catre un jucator de la Dragoslavele si s-au injurat reciproc , rezultatul fiind doua etape de suspendare! Diferenta intre cele doua fapte este uriasa , dar pedeapsa este doar la jumatate.
  Eu nu spun ca  Lita Dorel Nicusor trebuie pus la zid si expulzat din sport , dar normal ar fi  ca el sa inteleaga gravitatea faptelor prin ceea ce il doare mai mult , privarea de fotbal pe o perioada mai lunga , pentru meditare si astfel sa se dea si un exemplu pentru toti frustatii si inconstientii care pun in pericol viata si integritatea jucatorilor!!!

  Voua cum vi se pare sanctiunea data de AJF ?

  Mai jos aveti decizia AJF in acest caz:

 Meciul: A S Godeni - A S Leresti Liga a V-a, Nord, etapa 12 | Data 2017-11-12
 Echipa sanctionata: A S Godeni 
Persoana sanctionata: Lita Dorel Nicusor 
Abatere: Primeste al doilea avertisment in cursul aceluiasi joc, in min. 84 dupa ce a primit cartonasul rosu jucatorul cu nr. 15 (LITA NICUSOR )de la echipa A.S.GODENI a aruncat cu un bidon cu apa spre delegatul echipei oaspete(DASCALU BOGDAN) , dupa care l-a lovit cu piciorul pe jucatorul cu nr.10 (DRAGAN ALEXANDRU)de la echipa A.S.LERESTI. Am asteptat pana spiritele s-au detensionat, am chemat capitanii de echipa si le-am comunicat ca jocul se va relua, acestia s-au conformat si jocul s-a reluat conform legilor jocului. 
Rezolutie: Se suspenda 4 jocuri in baza art.63.b.2.4 din Regulamentul Disciplinar FRF. Comisia: Comisia de disciplina 
Etape de suspendare: 4
 Suspendat din: 14-11-2017 Data inregistrarii sanctiunii : 14-11-2017

4 comentarii:

  1. 1. Nu era cazul sa aduceti in discutie cele 2 exemple negative ,Dragan si Popovici, oameni frustrati care au pus in pericol viata si integritatea celorlalti jucatori.Cum spune si proverbul romanesc " sa moara si capra vecinului" . Doar suntem Romani !
    2 In legatura cu sanctiunea, nu mi se pare ceva normal asa ceva pe un teren de fotbal, sunt de acord sa fie mult mai aspra. In cativa anii o sa ajunga liga 5 un ring de k1( cum a fost in cazul de fata).
    3 Sper sa intervina cineva sa fie sanctionati mult mai aspru cei implicati in luptele acestea de strada ! Bafta cel mai bun sa castige !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca esti de acord ca brutalitatea nu isi are roatul si locul.pe trrenurile din liga a 5- a !
      Nu stiu de ce crezi ca Dragan si Popovici sunt exemple negative. Dragan a indurat un an de suspendate si blamare pentru ce a facut , fiind pus la zid de toti! Si-a dus pedeapsa la capat si in noul sezon are doar doua cartonase galbene! La fel Popovici , nu poàte fi judecat la nesfarsit pentru o greseala facitaacum 4 ani cand nici nu eta jucator! Acum la cele doua etape de suspendare, nu a comentat nimeni, sanctiunea fiind ok!
      Pana la urma e doar in joc de care ar trebui sa ne bucuram!

      Ștergere
  2. Totul se judeca pe interese. O strangere mai dura de mana nu contest, s-a lasat cu 5 etape si 500 lei amenda. Cred ca onor comisia de disciplina va sanctiona cu avertisment un eventual omor. DOAMNE FERESTE!

    RăspundețiȘtergere
  3. ... si uite asa, cu astfel de sancțiuni ușoare, se încurajează jocul agresiv si huliganismul pe terenul de fotbal si nu numai. Păcat!

    RăspundețiȘtergere

Fotbalul? Distractie!!!!!!!!!

 E Fotbal!

Distractia noastra ,jucatori sau spectatori, in lipsa sau impreuna cu alte vicii.

 E placerea de a juca si a lupta,  placere ce trece peste frig , ploi , julituri , lovituri. 

E placerea de a lupta impreuna pentru a demonstra ca ( mai) poti si ca esti competitiv .

E placerea de a bea o bere , a comenta , a glumi si a injura atunci cand e cazul. 

 E placerea de a fi cu prietenii in fiecare duminica, departe de problemele cotidiene, 

 E placerea de a fi privit de cateva zeci de oameni , de a fi hulit sau admirat si de a incerca sa surprinzi.

 E distractia noastra saptamanala , in ciuda tuturor, ignorand varsta, oboseala sau nevasta.



 E Fotbal!